Architektūros [vaikų] fondas kviečia jaunus architektus ir kitus kūrybingus žmones tapti 2013m. vasarą vyksiančių “Keliaujančių architektūros dirbtuvių” savanoriais!

Per du vasaros mėnesius projektas aplankys net 16 mažųjų Lietuvos miestelių ir juose surengs 3 dienų kūrybines dirbtuves vaikams ir jaunimui.

Visus norinčius prisijungti prie projekto kviečiame užpildyti šią ANKETĄ internete. Anketoje taip pat rasite 16 miestelių sąrašą su dirbtuvių datomis. Prisijungti galite tiek vienai, tiek kelerioms pasirinktoms dirbtuvėms.

PROJEKTO IDĖJA

Keliaujančios architektūros dirbtuvės – tai 2013 m. liepos ir rugpjūčio mėnesiais vyksiantis projektas, kuriuo siekiama atkreipti visuomenės, ypač vaikų ir jaunimo, dėmesį į kasdienę žmogų supančią aplinką.

Projektu siekiame parodyti, kad aplinka rūpintis, ją puoselėti ir keisti galima realiomis, daug materialių ir žmogiškųjų išteklių nereikalaujančiomis priemonėmis.

PROJEKTO TIKSLAS

Pagrindinis projekto tikslas – skatinti vaikus ir jaunimą būti aktyviais savo aplinkos kūrėjais.

PROJEKTO EIGA

“Keliaujančio cirko” principu – vykstant iš vietos į vietą – Architektūros [vaikų] fondo savanorių komanda planuoja aplankyti 16 miestelių skirtinguose Lietuvos regionuose ir surengti juose 3 dienų trukmės kūrybines dirbtuvėles vaikams ir jaunimui, darbų parodą bei viešą darbų aptarimą su bendruomene.

Kūrybinių dirbtuvių metu kartu su vaikais kursime materialų išliekamąją vertę turintį projektą kiekviename miestelyje, kuris burtų miestelio bendruomenę ir skatintų projekto tęstinumą.

Tikslinė projektų vieta – miestelio viešoji erdvė.

PROJEKTO REZULTATAI

– 16 kūrybinių dirbtuvių;

– 16 materialių išliekamąją vertę turinčių

projektų;

– dirbtuvių rezultatus pristatanti paroda Nacionalinėje dailės galerijoje;

– projektą ir jo rezultatus pristatantis leidinys.

PROJEKTO TIKSLINĖ GRUPĖ

Projekto dalyviai – nedidelių, Lietuvos regionuose esančių miestelių, vaikai ir jaunimas.

Projekto rezultatai pasitarnaus ne tik vaikams, bet ir visai miestelio bendruomenei.

APIE PROJEKTO VYKDYTOJUS

Architektūros [vaikų] fondas – tai savanoriška VšĮ “Architektūros fondas” iniciatyva, kurianti ir įgyvendinanti architektūros edukacijos programas vaikams. Jų tikslas – mus supančios aplinkos suvokimo, kūrybiškumo ir asmeninės atsakomybės (pilietiškumo) ugdymas. Šiuo metu iniciatyvos komandą sudaro 20 aktyvių architektų, architektūros studentų bei kitų sričių specialistų.

Pagarbiai,

Margarita Kaučikaitė | vaikai@archfondas.lt | tel. +370 654 14135

Mantas Timaitis | vaikai@archfondas.lt | tel. +370 686 86154

Projekto komanda:

Adelė Dovydavičiūtė Audrius Žalneravičius Aurelija Slapikaitė Džiugas Kisielius Evelina Vasiliauskaitė Gintarė Gajauskaitė Ignas Lukauskas Kristina Barniškytė Laima Čijunskaitė Mantas Timaitis Margarita Kaučikaitė Marius Bliujus Milda Kulvičiūtė Rolandas Palekas Rūta Makutėnaitė Sandra Šlepikaitė Tomas Balčiūnas Ieva Saldauskaitė Sigita Simona Paplauskaitė Karolina Štreimikytė Rasa Cėplaitė Evelina Sabeckaitė