Šiais metais Arno Dineikos vardo stipendija perspektyviausiam architektūros studentui bus įteikta jau dešimtąjį kartą!

Visų architektūros mokyklų studentai darbus konkursiui galėjo pateikti iki rugsėjo 26 d.

Balsuodami internetu studentai ir dėstytojai išrinko penkis nominantus. Jie spalio 8 d. savo projektus pristatys komisijai ir susirungs dėl perspektyviausio studento vardo. Su konkurso nominantais galite susipažinti čia

Stipendijos įteikimo ceremonija vyks Architektų sąjungoje (Kalvarijų g. 1), spalio 8 d. 18 val. 

Būsimųjų architektų paskatinimas kartu yra siekis įprasminti ir pratęsti architekto, profesoriaus, ilgamečio VGTU architektūros katedros vedėjo A. Dineikos pedagoginę veiklą. Norėdami įamžinti A. Dineikos atminimą,  jo studentai įsteigė stipendiją, kuri įprasmintų profesoriaus deklaruotas architektūros vertybes ir pastangas atskleisti jauno žmogaus talentą ir individualumą. Šios stipendijos tikslas – padėti būsimiems architektams formuoti savąsias vertybes ir profesinę asmenybę. 

 
500 litų stipendija mokama vienerius akademinius metus vienam VGTU, VDA, VDA KDF arba KTU architektūros specialybės IV kurso studentui. Tikimasi, kad šie pinigai išspręs dalį momentinių problemų ir leis efektyviau išnaudoti paskutinius bakalauro studijų metus. 
 
Stipendija formuojama iš A. Dineikos mokinių, dabar žinomų architektų: Audriaus Ambraso, Gintaro Čaikausko, Audrio Karaliaus, Gintaro Klimavičiaus, Sigito Kuncevičiaus, Rolando Paleko, Sauliaus Pamerneckio, Dariaus Osteikos, Lino Tuleikio, Vykinto Šeškaus ir kitų įnašų. 
 
Pirmoji stipendija įteikta 2005 metais. 

Praėjusių metų archyvas: http://www.archfondas.lt/lt/konkursu-archyvas/2013