Sėkmingai užsiprenumeravote naujienlaiškį

VIEŠOSIOS ĮSTAIGOS „ARCHITEKTŪROS FONDAS“ PRIVATUMO POLITIKA

Viešoji įstaiga „Architektūros fondas“ rūpinasi Jūsų informacijos apsauga. Mes laikomės Europos Sąjungos Bendrojo duomenų apsaugos reglamento (BDAR) bei kitų įstatymų, saugančių Jūsų informaciją, kurią renkame, naudojame ir saugome.

1. Privatumo politika

Mūsų privatumo politika atsakys į svarbiausius klausimus apie tai, kaip mes renkame, naudojame ir saugome informaciją apie Jus. Jei turite klausimų, mes esame pasirengę Jums padėti, kaip aprašyta toliau.

Prašome atidžiai perskaityti mūsų Privatumo politikas:

Privatumo politika interneto svetainės ir socialinių tinklų profilių lankytojams
Slapukų politika
Privatumo politika paklausimus pateikiantiems asmenims
Privatumo politika naujienlaiškių prenumeratoriams
Privatumo politika kandidatams
Privatumo politika renginių dalyviams

2. Mūsų kontaktai

Jei turite klausimų, komentarų ar skundų dėl to, kaip mes renkame, naudojame ir saugome informaciją apie jus, mes esame pasirengę Jums padėti. Jeigu Jums reikalinga pagalba, prašome kreiptis į mus el. paštu arch@archfondas.lt.

3. Mano teisės

Jei norite imtis žemiau nurodytų veiksmų, prašome kreiptis į mus, antrame punkte nurodytais kontaktais. Prašome atkreipti dėmesį, jog šioms teisėms gali taikomos teisės aktų numatytos sąlygos ir išimtys:

  • pateikti prašymą atkleisti apie Jus turimą informaciją;
  • pateikti prašymą ištaisyti turimą informaciją apie Jus;
  • pateikti prašymą ištrinti turimą informaciją apie Jus;
  • pateikti prašymą apriboti prieigą prie turimos informacijos apie Jus ar jos ištrynimą;
  • ginčyti Jūsų informacijos rinkimą, naudojimą ir saugojimą;
  • pateikti prašymą išeksportuoti Jūsų duomenis arba perkelti juos į kitą bendrovę;
  • atšaukti duotą sutikimą;
  • pateikti skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai (daugiau informacijos vdai.lrv.lt).


VIEŠOSIOS ĮSTAIGOS „ARCHITEKTŪROS FONDAS“ PRIVATUMO POLITIKA INTERNETO SVETAINĖS IR SOCIALINIŲ TINKLŲ PROFILIŲ LANKYTOJAMS

Paskutinė atnaujinimo data: 2020-11-23

Viešoji įstaiga „Architektūros fondas“ rūpinasi Jūsų informacijos apsauga. Mes laikomės Europos Sąjungos Bendrojo duomenų apsaugos reglamento (BDAR) bei kitų įstatymų, saugančių Jūsų informaciją, kurią renkame, naudojame ir saugome savo Įstaigoje.

1. Kaip turėčiau skaityti šią Privatumo politiką?

Šioje Privatumo politikoje bus atsakyta į svarbiausius klausimus apie tai, kaip mes renkame, naudojame ir saugome informaciją apie Jus. Jei turite kokių nors klausimų arba bet kuri iš šio pranešimo dalis yra neaiški, mes esame pasirengę Jums padėti, kaip aprašyta šios Privatumo politikoje 10 skyriuje. Prašome atkreipti dėmesį, kad bet kokia žodžio „mes“ forma šioje Privatumo politikoje reiškia įstaigą, nurodytą šios Privatumo politikos 2 skyriuje.

2. Kas yra atsakingas už mano informacijos apsaugą?

Mes esame:
Viešoji įstaiga „Architektūros fondas“;
Mūsų juridinio asmens kodas yra: 126391219;
Mūsų adresas: K. Kalinausko g. 10-3, Vilnius;
El. pašto adresas: arch@archfondas.lt;
Tel. Nr.: +37060914723.

3. Kodėl renkate informaciją apie mane?

Mes teikiame viešą prieigą prie savo interneto svetainės archfondas.lt (toliau – „Svetainė“), ją palaikome ir tobuliname. Šiuo tikslu savo svetainėje naudojame analitinius slapukus, kurie renka anoniminius statistinius duomenis Svetainės naršymo tendencijas (pvz.: dažniausiai lankomus Svetainės puslapius, Svetainės naršymui naudojamus įrenginius, buvimo vietos valstybė (naršymo mūsų Svetainėje metu) ir pan.). Daugiau informacijos apie mūsų Svetainėje naudojamus slapukus galite rasti mūsų slapukų politikoje.

Mes taip pat teikiama viešą prieigą prie mūsų socialinių tinklų paskyrų šiuose socialiniuose tinkluose: Facebook, Instagram ir YouTube. Šie socialiniai tinklai gali naudoti slapukus ar kitas sekimo technologijas. Daugiau informacijos apie tai galite rasti jų privatumo politikose (prašome paspausti ant nuorodų aukščiau, jei norite sužinoti daugiau apie šių socialinių tinklų privatumo nuostatas).

Jei pateiksite mums paklausimą, skundą ar prašymą vienu iš Svetainėje nurodytų el. pašto adresų, paštu, mes Jūsų duomenis saugosime kaip tai nurodyta privatumo politikoje paklausimus, prašymus, skundus pateikiantiems asmenims.

Jei pateiksite mums savo gyvenimo aprašymą ar kitą informaciją apie save siekdami sudaryti su mumis darbo, praktikos ar savanoriškos veiklos sutartį, mes Jūsų duomenis saugosime ir naudosime kaip tai nurodyta privatumo politikoje kandidatams.

4. Kokią informaciją renkate, naudojate ir saugojate apie mane?

Jums naršant mūsų Svetainėje renkame tik iš joje veikiančių slapukų gaunamus anoniminius duomenis apie Jūsų naršymo mūsų Svetainėje tendencijas, demografinius duomenis.

5. Ar naudojate slapukus?

Taip. Mes naudojame slapukus, kaip nurodyta Slapukų politikoje.

6. Koks yra teisinis informacijos apie mane rinkimo pagrindas?

Mes slapukus naudojame teisėtai, nes Jūs sutikote, kad būtų įjungti slapukai (BDAR 6 str. 1 d. a p.).

7. Ar dalinatės mano informacija su kitais subjektais?

Informacija apie slapukų surinktus duomenis galime dalintis su mūsų paslaugų teikėjais, teikiančiais mums Svetainės palaikymo bei aptarnavimo paslaugas, ta apimtimi, kuri būtina užtikrinant tinkamą Svetainės veikimą.

8. Kiek laiko saugote informaciją apie mane?

Informaciją susijusią su slapukais saugome kaip tai nurodyta slapukų politikoje.

9. Kokių veiksmų galiu imtis dėl savo informacijos Jūsų įstaigoje?

Jei norite imtis žemiau nurodytų veiksmų, prašome kreiptis į mus, kaip tai nurodyta 10 skyriuje. Prašome atkreipti dėmesį, jog šioms teisėms taikomos teisės aktų numatytos sąlygos ir išimtys.

  • Pateikti prašymą susipažinti su turima informacija apie Jus, jei tvarkome Jūsų asmens duomenis, iš kurių galime nustatyti Jūsų tapatybę;
  • pateikti prašymą ištaisyti ar papildyti turimą informaciją apie Jus;
  • pateikti prašymą ištrinti apie Jus, kai:
    • Jūsų duomenis tvarkome sutikimo pagrindu;
    • Jūsų duomenis tvarkome neteisėtai;
    • duomenys tvarkomi mūsų teisėto intereso pagrindu ir Jūs nuginčijate mūsų teisėtą interesą;
    • Jūsų duomenys nebėra reikalingi, kad būtų pasiekti tikslai, kuriems jie buvo renkami;
    • mums taikoma teisinė prievolė ištrinti informaciją apie Jus;
  • pateikti mums prašymą apriboti apie Jus turimos informacijos tvarkymą kai ginčijate duomenų tikslumą ar prieštaraujate duomenų tvarkymui, nesutinkate, kad būtų ištrinti neteisėtai tvarkomi Jūsų duomenys, ar duomenų Jums reikia, siekiant pareikšti, vykdyti arba apginti teisinius reikalavimus;
  • ginčyti Jūsų informacijos rinkimą, naudojimą ir saugojimą mūsų įmonėje, kai tvarkydami Jūsų duomenis vadovaujamės teisėtų interesu kaip duomenų tvarkymo pagrindu;
  • pateikti prašymą išeksportuoti Jūsų duomenis jei duomenis mums pateikėte susistemintu, įprastai naudojamu formatu ir davėte sutikimą tokių duomenų tvarkymui arba turime tvarkyti šiuos duomenis siekdami įvykdyti sutartį su Jumis;
  • bet kuriuo metu atšaukti duotą sutikimą dėl slapukų parsiuntimo į Jūsų įrenginį. Tai galite padaryti ir nesikreipdami į mus, o pakeisdami Jūsų naudojamos naršyklės nustatymus;
  • pateikti skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai (daugiau informacijos vdai.lrv.lt).

10. Kaip galite man padėti?

Jeigu Jūs turite klausimų, komentarų ar nusiskundimų, susijusių su tuo, kaip mes renkame, naudojame ir saugome duomenis apie Jus, mes esame pasirengę Jums padėti. Jei Jums reikalinga pagalba, prašome kreiptis el. paštu arch@archfondas.lt.

VIEŠOSIOS ĮSTAIGOS „ARCHITEKTŪROS FONDAS“ SLAPUKŲ POLITIKA

Paskutinė atnaujinimo data: 2020-11-23

1. Kas yra slapukai?

Slapukai yra maži tekstiniai failai, saugomi Jūsų įrenginio (pvz., kompiuterio, mobiliojo telefono, planšetės) naršyklėje, kai Jūs naršote interneto svetainėse. Kitos technologijos, įskaitant duomenis, kuriuos išsaugome Jūsų interneto naršyklėje ar įrenginyje, su Jūsų įrenginiu susijusius identifikatorius bei kitą programinę įrangą, naudojamos panašiais tikslais. Slapukai plačiai naudojami, kad svetainės veiktų arba veiktų geriau ir veiksmingiau. Šioje politikoje visos minėtos technologijos vadinamos „slapukais“. 

2. Kodėl jūs naudojate slapukus?

Mes naudojame slapukus:

  • nuolat tobulinti svetainę, kad jį būtų jums dar patrauklesnė;
  • analizuoti kaip vartotojai naudojasi mūsų svetaine;
  • stebėti mūsų svetainės lankomumo pokyčius.

3. Kokių tipų slapukai gali būti?

  1. Griežtai privalomi slapukai

    Šie slapukai svetainėje yra būtini, kad vartotojas galėtų naršyti ir naudotis svetainės funkcijomis, pvz., įsiminti formose įvestą informaciją, kai vartotojas pereina nuo vieno puslapio prie kito naršymo seanso metu. Be griežtai privalomų slapukų taptų neįmanoma teikti tam tikras svetainės paslaugas, o svetainė veiktų ne taip sklandžiai, kaip turėtų. Šie slapukai nerenka jokios informacijos rinkodaros tikslais ir neįsimena, kur jūs lankėtės internete.

  1. Analitiniai slapukai

    Analitiniai slapukai renka informaciją apie svetainės naudojimą ir padeda tobulinti svetainės veikimą. Pavyzdžiui, analitiniai slapukai gali parodyti, kuriuose puslapiuose lankomasi dažniausiai, padėti registruoti svetainėje vykstančius nesklandumus ir parodyti, ar svetainėje rodoma reklama yra veiksminga. Analitiniai slapukai nerenka asmeninės vartotojų informacijos ir visa šių slapukų surinkta informacija yra apibendrinta ir anonimiška.

  1. Funkciniai slapukai

    Funkciniai slapukai leidžia svetainei įsiminti jūsų pasirinkimus ir pateikti patobulintų bei labiau jūsų poreikiams pritaikytų funkcijų. Funkciniai slapukai taip pat įsimena jūsų padarytus pakeitimus, pvz., tam tikro tinklalapio individualizavimą, taip pat kitais atvejais, pvz., kai žiūrite vaizdo įrašą ar mūsų tinklalapyje paliekate komentarą. Funkciniai slapukai neseka jūsų veiksmų kitose svetainėse.

  1. Reklaminiai slapukai

    Reklaminiai slapukai naudojami rodyti daugiau įdomių skelbimų, kurie labiau atitinka jūsų interesus, arba apriboti skelbimų skaičių tose pačiose skelbimų parodose jūsų lankomoje svetainėje. Šis slapukų tipas taip pat naudojamas kampanijos efektyvumui įvertinti. Šie slapukai gali būti naudojami siekiant atsiminti, ką veikėte interneto svetainėje.

4. Kokius slapukus jūs naudojate?

Mes naudojame šiuos slapukus:

SLAPUKO KATEGORIJASLAPUKO PAVADINIMASSLAPUKO GALIOJIMO LAIKASSLAPUKO TIKSLAS
Analitiniai slapukai_utma2 metaiSkirtas vartotojų ir naršymo sesijų atskyrimui.
 _utmb30 minučiųSkirtas naujoms naršymo sesijoms atskirti.
 _utmcIki naršymo sesijos pabaigosSkirtas naujoms naršymo sesijoms atskirti.
 _utmt10 minučiųUžklausų greičiui padidinti.
 _utmv1 sekundėKintamųjų lankytojo duomenų saugojimui.
 _utmz6 mėnesiaiSuteikia informacija kaip lankytojas pasiekia interneto svetainę.
Griežtai privalomi slapukaifrontendci_session2 valandosNaršymo sesijos palaikymui.


5. Kaip galiu valdyti slapukus?

Galite kontroliuoti slapukų naudojimą, pakeitę naršyklės nustatymus, o taip pat, mūsų svetainės įrankyje, kuris leidžia Jums priimti ar atsisakyti tam tikrų kategorijų slapukų. Dėl daugiau informacijos prašome patikrinti naudojamos naršyklės kūrėjo interneto puslapį.

Atkreipkite dėmesį, kad trindami slapukus arba juos išjungdami ateityje galite nepasiekti tam tikrų mūsų svetainės dalių ar funkcijų. Jei pakeisite slapukų nustatymus, tai gali paveikti ir kitas jūsų lankomas svetaines.

VIEŠOSIOS ĮSTAIGOS „ARCHITEKTŪROS FONDAS“ PRIVATUMO POLITIKA ASMENIMS SIUNČIANTIEMS PAKLAUSIMUS, PRAŠYMUS, SKUNDUS

Paskutinė atnaujinimo data: 2020-11-23

Viešoji įstaiga „Architektūros fondas“ rūpinasi Jūsų informacijos apsauga. Mes laikomės Europos Sąjungos Bendrojo duomenų apsaugos reglamento (BDAR) bei kitų įstatymų, saugančių Jūsų informaciją, kurią renkame, naudojame ir saugome.

1. Kaip turėčiau skaityti šią Privatumo politiką?

Šioje Privatumo politikoje bus atsakyta į svarbiausius klausimus apie tai, kaip mes renkame, naudojame ir saugome informaciją apie Jus. Jei turite kokių nors klausimų arba bet kuri iš šio pranešimo dalis yra neaiški, mes esame pasirengę Jums padėti, kaip aprašyta šios Privatumo politikoje 10 skyriuje. Prašome atkreipti dėmesį, kad bet kokia žodžio „mes“ forma šioje Privatumo politikoje reiškia įstaigą, nurodytą šios Privatumo politikos 2 skyriuje.

2. Kas yra atsakingas už mano informacijos apsaugą?

Mes esame:
Viešoji įstaiga „Architektūros fondas“;
Mūsų juridinio asmens kodas yra: 126391219;
Mūsų adresas: K. Kalinausko g. 10-3, Vilnius;
El. pašto adresas: arch@archfondas.lt;
Tel. Nr.: +37060914723.

3. Kodėl renkate informaciją apie mane?

Mes tvarkome gautas užklausas, prašymus ir skundus, taip pat, rengiame atsakymus į juos. Dėl šios priežasties mes turime rinkti, naudoti ir saugoti informaciją apie Jus.

4. Kokią informaciją turėčiau Jums pateikti ir kodėl?

Pateikdami paklausimą mūsų svetainėje nurodytais kontaktiniais el. pašto adresais ar paštu turėtumėte mums nurodyti savo vardą, pavardę, el. pašto adresą ar kitą kontaktinį duomenį, paklausimo temą bei turinį bei paklausimui aktualią informaciją. Pateikus paklausimą, gali būti prašoma pateikti papildomos informacijos apie Jus, kad galėtume tinkamai atsakyti į Jūsų paklausimą.

5. Koks yra teisinis informacijos apie mane rinkimo pagrindas?

Mes renkame ir saugome informaciją apie Jus teisėtai, nes:

  • jei pateikiate mums užklausą, prašymą ar skundą dėl tarp mūsų sudarytos sutarties ar siekdami – šie duomenys renkami sutarčių vykdymo ar sudarymo tikslais (BDAR 6 str. 1 d. b p.);
  • mes turime vykdyti teisinę prievolę saugoti paklausimus, prašymus, skundus (BDAR 6 str. 1 d. c p.).

6. Ar renkate jautrią informaciją apie mane?

Jautri informacija apie Jus nėra renkama ir, jei ji nėra aktuali Jūsų pateiktam ar planuojamam pateikti skundui, prašymui ar paklausimui, prašome jos neteikti. Jei vis dėl to tokia informacija bus pateikta, laikysime, kad davėte mums sutikimą šios informacijos tvarkymui (BDAR 9 str. 2 d. a p.).

7. Ar dalinatės mano informacija su kitais subjektais?

Informacija apie Jus gali būti perduota:

  • teisines paslaugas teikiančioms bendrovėms, advokatų kontoroms, kiek tai reikalinga mūsų teisėtų interesų gynybai;
  • savo paslaugų teikėjams, pvz.: komunikacines, duomenų saugyklų bei panašias paslaugas teikiančioms įmonėms, prisiimančioms teisės aktų asmens duomenų apsaugos srityje numatytus įsipareigojimus dėl konfidencialumo ir saugumo.

8. Kiek laiko saugote informaciją apie mane?

Jūsų informacija bus saugoma:

  • jei jūsų užklausą susijusi su sutartimi kurią esame sudarę ar planuojame sudaryti – Jūsų informaciją saugosime 10 metų po sutarties pabaigos;
  • jei mums pateikėte skundą, prašymą ar kitokį pranešimą, kuris nėra susijęs sus sutarties sudarymu, jį saugosime vadovaudamiesi Lietuvos vyriausiojo archyvaro patvirtinta Bendrųjų dokumentų saugojimo terminų rodykle – 1 metus nuo sprendimo mūsų įstaigoje priėmimo.

9. Kokių veiksmų galiu imtis dėl savo informacijos Jūsų įstaigoje?

Jei norite imtis žemiau nurodytų veiksmų, prašome kreiptis į mus, kaip tai nurodyta 10 skyriuje. Atkreipiame dėmesį, kad šioms teisėms gali būti taikomos įstatymų numatytos išimtys bei ribojimai.

  • Pateikti prašymą susipažinti su turima informacija apie Jus, jei tvarkome Jūsų asmens duomenis, iš kurių galime nustatyti Jūsų tapatybę;
  • pateikti prašymą ištaisyti ar papildyti turimą informaciją apie Jus;
  • pateikti prašymą ištrinti apie Jus, kai:
    • Jūsų duomenis tvarkome sutikimo pagrindu;
    • Jūsų duomenis tvarkome neteisėtai;
    • Jūsų duomenys tvarkomi mūsų teisėto intereso pagrindu ir Jūs nuginčijate mūsų teisėtą interesą;
    • Jūsų duomenys nebėra reikalingi, kad būtų pasiekti tikslai, kuriems jie buvo renkami;
    • mums taikoma teisinė prievolė ištrinti informaciją apie Jus;
  • pateikti mums prašymą apriboti apie Jus turimos informacijos tvarkymą kai ginčijate duomenų tikslumą ar prieštaraujate duomenų tvarkymui, nesutinkate, kad būtų ištrinti neteisėtai tvarkomi Jūsų duomenys, ar duomenų Jums reikia, siekiant pareikšti, vykdyti arba apginti teisinius reikalavimus;
  • ginčyti Jūsų informacijos rinkimą, naudojimą ir saugojimą mūsų įmonėje, kai tvarkydami Jūsų duomenis vadovaujamės teisėtų interesu kaip duomenų tvarkymo pagrindu;
  • pateikti prašymą išeksportuoti Jūsų duomenis jei duomenis mums pateikėte susistemintu, įprastai naudojamu formatu ir davėte sutikimą tokių duomenų tvarkymui arba turime tvarkyti šiuos duomenis siekdami įvykdyti sutartį su Jumis;
  • bet kuriuo metu atšaukti Jūsų asmens duomenų tvarkymui duotą sutikimą;
  • pateikti skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai (daugiau informacijos vdai.lrv.lt).

10. Kaip galite man padėti?

Jeigu Jūs turite klausimų, komentarų ar nusiskundimų, susijusių su tuo, kaip mes renkame, naudojame ir saugome duomenis apie Jus, mes esame pasirengę Jums padėti. Jei Jums reikalinga mūsų pagalba, prašome kreiptis el. paštu arch@archfondas.lt.

VIEŠOSIOS ĮSTAIGOS“ARCHITEKTŪROS FONDAS“ PRIVATUMO POLITIKA NAUJIENLAIŠKIŲ PRENUMERATORIAMS

Paskutinė atnaujinimo data: 2020-11-23

Viešoji įstaiga „Architektūros fondas“ rūpinasi Jūsų informacijos apsauga. Mes laikomės Europos Sąjungos Bendrojo duomenų apsaugos reglamento (BDAR) bei kitų įstatymų, saugančių Jūsų informaciją, kurią renkame, naudojame ir saugome.

1. Kaip turėčiau skaityti šią Privatumo politiką?

Šioje Privatumo politikoje bus atsakyta į svarbiausius klausimus apie tai, kaip mes renkame, naudojame ir saugome informaciją apie Jus. Jei turite kokių nors klausimų arba bet kuri iš šio pranešimo dalis yra neaiški, mes esame pasirengę Jums padėti, kaip aprašyta šios Privatumo politikoje 9 skyriuje. Prašome atkreipti dėmesį, kad bet kokia žodžio „mes“ forma šioje Privatumo politikoje reiškia įstaigą, nurodytą šios Privatumo politikos 2 skyriuje.

2. Kas yra atsakingas už mano informacijos apsaugą?

Mes esame:
Viešoji įstaiga „Architektūros fondas“;
Mūsų juridinio asmens kodas yra: 126391219;
Mūsų adresas: K. Kalinausko g. 10-3, Vilnius;
El. pašto adresas: arch@archfondas.lt;
Tel. Nr.: +37060914723.

3. Kodėl renkate informaciją apie mane?

Mes norime viešinti savo veiklą ir šiuo tikslu norime Jums siųsti savo naujienlaiškius, kurių siuntimui galime paprašyti Jūsų sutikimo. Mūsų naujienlaiškį taip pat galite užsiprenumeruoti mūsų svetainėje, įvesdami savo el. pašto adresą, kuriuo norite jį gauti.

4. Koks yra teisinis informacijos apie mane rinkimo pagrindas?

Mes renkame, naudojame ir saugome informaciją apie Jus teisėtai, nes davėte sutikote gauti mūsų naujienlaiškį (BDAR 6 str. 1 d. a p.).

5. Ar dalinatės mano informacija su kitais subjektais?

Informacija apie Jus gali būti perduodama mūsų paslaugų teikėjams – naujienlaiškių siuntimo platformų, duomenų saugyklų ir panašias paslaugas teikiančioms įmonėms, prisiimančioms teisės aktų asmens duomenų apsaugos srityje numatytus įsipareigojimus dėl konfidencialumo ir saugumo.

6. Ar dalinatės mano informacija su subjektais, esančiais už EEE (Europos ekonominę erdvę sudaro visos ES valstybės narės bei Norvegija, Islandija ir Lichtenšteinas) ribų?

Naujienlaiškių siuntimui mes naudojame platformą Mailchimp, kurią valdo Jungtinių Amerikos Valstijų bendrovė The Rocket Science Group LLC. Su šia bendrove esame sudarę asmens duomenų tvarkymo sutartį, su Europos Komisijos patvirtintomis standartinėmis sutarčių sąlygomis asmens duomenų perdavimui už Europos ekonominės erdvės ribų. Todėl, yra laikoma, kad Jūsų asmens duomenys bus tinkamai apsaugoti.

7. Kiek laiko saugosite informaciją apie mane?

Informaciją apie Jus saugosime 3 metus. Atkreipiame dėmesį, kad baigiantis šiam terminui galime Jūsų paprašyti atnaujinti duota sutikimą papildomam trijų metų laikotarpiui.

8. Kokios mano teisės?

Jei norite imtis žemiau nurodytų veiksmų, prašome kreiptis į mus, kaip tai nurodyta 9 skyriuje. Atkreipiame dėmesį, kad šioms teisėms gali būti taikomos teisės aktų numatytos išimtys bei ribojimai.

  • Pateikti prašymą susipažinti su turima informacija apie Jus, jei tvarkome Jūsų asmens duomenis, iš kurių galime nustatyti Jūsų tapatybę;
  • pateikti prašymą ištaisyti ar papildyti turimą informaciją apie Jus;
  • pateikti prašymą ištrinti apie Jus, kai:
    • Jūsų duomenis tvarkome sutikimo pagrindu;
    • Jūsų duomenis tvarkome neteisėtai;
    • Jūsų duomenys tvarkomi mūsų teisėto intereso pagrindu ir Jūs nuginčijate mūsų teisėtą interesą;
    • Jūsų duomenys nebėra reikalingi, kad būtų pasiekti tikslai, kuriems jie buvo renkami;
    • mums taikoma teisinė prievolė ištrinti informaciją apie Jus;
  • pateikti mums prašymą apriboti apie Jus turimos informacijos tvarkymą kai ginčijate duomenų tikslumą ar prieštaraujate duomenų tvarkymui, nesutinkate, kad būtų ištrinti neteisėtai tvarkomi Jūsų duomenys, ar duomenų Jums reikia, siekiant pareikšti, vykdyti arba apginti teisinius reikalavimus;
  • ginčyti Jūsų informacijos rinkimą, naudojimą ir saugojimą, kai tvarkydami Jūsų duomenis vadovaujamės teisėtų interesu kaip duomenų tvarkymo pagrindu;
  • pateikti prašymą išeksportuoti Jūsų duomenis jei duomenis mums pateikėte susistemintu, įprastai naudojamu formatu ir davėte sutikimą tokių duomenų tvarkymui arba turime tvarkyti šiuos duomenis siekdami įvykdyti sutartį su Jumis;
  • bet kuriuo metu atšaukti Jūsų asmens duomenų tvarkymui duotą sutikimą;
  • pateikti skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai (daugiau informacijos vdai.lrv.lt).

9. Kaip galite man padėti?

Jeigu Jūs turite klausimų, komentarų ar nusiskundimų, susijusių su tuo, kaip mes renkame, naudojame ir saugome duomenis apie Jus, mes esame pasirengę Jums padėti. Jei Jums reikalinga mūsų pagalba, prašome kreiptis el. paštu arch@archfondas.lt.

VIEŠOSIOS ĮSTAIGOS „ARCHITEKTŪROS FONDAS“ PRIVATUMO POLITIKA KANDIDATAMS

Paskutinė atnaujinimo data: 2020-11-23

Viešoji įstaiga „Architektūros fondas“ rūpinasi Jūsų informacijos apsauga. Mes laikomės Europos Sąjungos Bendrojo duomenų apsaugos reglamento (BDAR) bei kitų įstatymų, saugančių Jūsų informaciją, kurią renkame, naudojame ir saugome.

1. Kaip turėčiau skaityti šią Privatumo politiką?

Šioje Privatumo politikoje bus atsakyta į svarbiausius klausimus apie tai, kaip mes renkame, naudojame ir saugome informaciją apie Jus. Jei turite kokių nors klausimų arba bet kuri iš šio pranešimo dalis yra neaiški, mes esame pasirengę Jums padėti, kaip aprašyta šios Privatumo politikoje 10 skyriuje. Prašome atkreipti dėmesį, kad bet kokia žodžio „mes“ forma šioje Privatumo politikoje reiškia įstaigą, nurodytą šios Privatumo politikos 2 skyriuje.

2. Kas yra atsakingas už mano informacijos apsaugą?

Mes esame:
Viešoji įstaiga „Architektūros fondas“;
Mūsų juridinio asmens kodas yra: 126391219;
Mūsų adresas: K. Kalinausko g. 10-3, Vilnius;
El. pašto adresas: arch@archfondas.lt;
Tel. Nr.: +37060914723.

3. Kodėl renkate informaciją apie mane?

Jūs siekiate su mumis sudaryti darbo, praktikos ar savanoriškos veiklos sutartį. Kada galėtumėme tinkamai įvertinti Jūsų kandidatūrą, turime rinkti, naudoti bei saugoti informaciją apie Jus.

4. Kokią informaciją turėčiau Jums pateikti ir kodėl?

Kandidatų atrankos procese, norėdami įsidarbinti mūsų įstaigoje, turėtumėte mums pateikti toliau nurodytą informaciją apie save:

  • identifikacinius duomenis;
  • kontaktinius duomenis;
  • duomenis apie savo darbo patirtį (jei Jūsų tikslas yra sudaryti su mumis darbo sutartį);
  • duomenis apie savo kvalifikaciją;
  • kitą informaciją, kuri Jūsų nuomone, gali būti Jums naudinga atrankos procese.

5. Koks yra teisinis informacijos apie mane rinkimo pagrindas?

Mes renkame ir saugome informaciją apie Jus teisėtai, nes mes siekiame įvertinti Jūsų tinkamumą pareigoms mūsų įstaigoje užimti arba tapimo savanoriu galimybę, prieš sudarydami su Jumis darbo, praktikos ar savanoriškos veiklos sutartį (BDAR 6 str. 1 d. b p.).

6. Ar Jūs renkate jautrią informacija apie mane?

Jautri informacija apie Jus nėra renkama ir prašome mums tokios informacijos neteikti. Jei tokią informaciją mums pateiksite, laikysime, kad davėte sutikimą tokiems Jūsų asmens duomenims tvarkyti (BDAR 9 str. 2 d. a p.).

7. Ar dalinatės mano informacija su kitais subjektais?

Informacija apie Jus gali būti perduota mūsų paslaugų teikėjams, pvz.: IT, komunikacines, duomenų saugyklų ir panašias paslaugas teikiančios įmonės, prisiimančioms teisės aktų asmens duomenų apsaugos srityje numatytus įsipareigojimus dėl konfidencialumo ir saugumo.

8. Kiek laiko saugote informaciją apie mane?

Jūsų informacija bus saugoma iki atrankos pabaigos.

9. Kokių veiksmų galiu imtis dėl savo informacijos Jūsų įstaigoje?

Jei norite imtis žemiau nurodytų veiksmų, prašome kreiptis į mus, kaip tai nurodyta 10 skyriuje. Atkreipiame dėmesį, kad šioms teisėms gali būti taikomos įstatymų numatytos išimtys bei ribojimai.

  • Pateikti prašymą susipažinti su turima informacija apie Jus, jei tvarkome Jūsų asmens duomenis, iš kurių galime nustatyti Jūsų tapatybę;
  • pateikti prašymą ištaisyti ar papildyti turimą informaciją apie Jus;
  • pateikti prašymą ištrinti apie Jus, kai:
    • Jūsų duomenis tvarkome sutikimo pagrindu;
    • Jūsų duomenis tvarkome neteisėtai;
    • Jūsų duomenys tvarkomi mūsų teisėto intereso pagrindu ir Jūs nuginčijate mūsų teisėtą interesą;
    • Jūsų duomenys nebėra reikalingi, kad būtų pasiekti tikslai, kuriems jie buvo renkami;
    • mums taikoma teisinė prievolė ištrinti informaciją apie Jus;
  • pateikti mums prašymą apriboti apie Jus turimos informacijos tvarkymą kai ginčijate duomenų tikslumą ar prieštaraujate duomenų tvarkymui, nesutinkate, kad būtų ištrinti neteisėtai tvarkomi Jūsų duomenys, ar duomenų Jums reikia, siekiant pareikšti, vykdyti arba apginti teisinius reikalavimus;
  • ginčyti Jūsų informacijos rinkimą, naudojimą ir saugojimą mūsų įmonėje, kai tvarkydami Jūsų duomenis vadovaujamės teisėtų interesu kaip duomenų tvarkymo pagrindu;
  • pateikti prašymą išeksportuoti Jūsų duomenis jei duomenis mums pateikėte susistemintu, įprastai naudojamu formatu ir davėte sutikimą tokių duomenų tvarkymui arba turime tvarkyti šiuos duomenis siekdami įvykdyti sutartį su Jumis;
  • bet kuriuo metu atšaukti Jūsų asmens duomenų tvarkymui duotą sutikimą;
  • pateikti skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai (daugiau informacijos vdai.lrv.lt).

10. Kaip galite man padėti?

Jeigu Jūs turite klausimų, komentarų ar nusiskundimų, susijusių su tuo, kaip mes renkame, naudojame ir saugome duomenis apie Jus, mes esame pasirengę Jums padėti. Jei Jums reikalinga mūsų pagalba, prašome kreiptis el. paštu arch@archfondas.lt.

VIEŠOSIOS ĮSTAIGOS „ARCHITEKTŪROS FONDAS“ PRIVATUMO POLITIKA RENGINIŲ DALYVIAMS

Paskutinė atnaujinimo data: 2020-11-23

Viešoji įstaiga „Architektūros fondas“ rūpinasi Jūsų informacijos apsauga. Mes laikomės Europos Sąjungos Bendrojo duomenų apsaugos reglamento (BDAR) bei kitų įstatymų, saugančių Jūsų informaciją, kurią renkame, naudojame ir saugome.

1. Kaip turėčiau skaityti šią Privatumo politiką?

Šioje Privatumo politikoje bus atsakyta į svarbiausius klausimus apie tai, kaip mes renkame, naudojame ir saugome informaciją apie Jus. Jei turite kokių nors klausimų arba bet kuri iš šio pranešimo dalis yra neaiški, mes esame pasirengę Jums padėti, kaip aprašyta šios Privatumo politikoje 8 skyriuje. Prašome atkreipti dėmesį, kad bet kokia žodžio „mes“ forma šioje Privatumo politikoje reiškia įstaigą, nurodytą šios Privatumo politikos 2 skyriuje.

2. Kas yra atsakingas už mano informacijos apsaugą?

Mes esame:
Viešoji įstaiga „Architektūros fondas“;
Mūsų juridinio asmens kodas yra: 126391219;
Mūsų adresas: K. Kalinausko g. 10-3, Vilnius;
El. pašto adresas: arch@archfondas.lt;
Tel. Nr.: +37060914723

3. Kodėl renkate informaciją apie mane?

Mes Jūsų duomenis renkame, naudojame ir saugome dėl šių priežasčių:

  • registracijai į renginius, kuriuose dalyvių skaičius yra ribotas – tai atliekame tam, kad galėtumėme užtikrinti, kad visi užsiregistravę į renginį asmenys galėtų jame sudalyvauti;
  • COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) profilaktikos ir kontrolės priemonių įgyvendinimo – asmens duomenų pateikimas šiuo tikslu yra privalomas visais atvejais, kai planuojame, kad mūsų renginyje dalyvaus daugiau nei 300 dalyvių ir bilietų į renginį nėra platinami elektroniniu būdu;
  • apklausų apie įvykusį renginį vykdymui – šiuo tikslu galime atsiųsti Jums anoniminę apklausą el. paštu.

4. Koks yra teisinis informacijos apie mane rinkimo pagrindas?

Mes renkame ir saugome informaciją apie Jus teisėtai, nes:

  • užsiregistravę į mūsų organizuojamą renginį, kuriame dalyvių skaičius yra ribotas, Jūs su mumis sudarote paslaugų sutartį (net jei dalyvavimas yra nemokamas) (BDAR 6 str. 1 d. b p.);
  • mes privalome vykdyti teisės aktų reikalavimus dėl COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) profilaktikos ir kontrolės priemonių įgyvendinimo (BDAR 6 str. 1 d. c p.);
  • mes turime teisėtą interesą siųsti apklausas renginių dalyviams, kurių el. paštą gauname vykdydami registracijas dalyvauti renginyje metu (BDAR 6 str. 1 d. f p.).

5. Ar dalinatės mano informacija su kitais subjektais?

Informacija apie Jus gali būti perduota:

  • Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui prie Sveikatos apsaugos ministerijos, kiek tai reikalinga teisės aktuose numatytų pareigų vykdymui;
  • mūsų paslaugų teikėjams, pvz.: IT, komunikacines, duomenų saugyklų ir panašias paslaugas teikiančioms įmonėms, prisiimančioms teisės aktų asmens duomenų apsaugos srityje numatytus įsipareigojimus dėl konfidencialumo ir saugumo.

6. Kiek laiko saugote informaciją apie mane?

Registracijos į renginius, kurių dalyvių skaičius yra ribotas, tikslu, Jūsų duomenis saugosime vieną mėnesį nuo įvykusio renginio dienos. Apklausų siuntimo tikslų Jūsų asmens duomenys taip pat yra saugomi vieną mėnesį.

COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) profilaktikos ir kontrolės priemonių įgyvendinimo tikslu Jūsų asmens duomenys bus saugomi 21 kalendorinę dieną nuo įvykusio renginio dienos.

7. Kokių veiksmų galiu imtis dėl savo informacijos Jūsų įstaigoje?

Jei norite imtis žemiau nurodytų veiksmų, prašome kreiptis į mus, kaip tai nurodyta 8 skyriuje. Atkreipiame dėmesį, kad šioms teisėms gali būti taikomos įstatymų numatytos išimtys bei ribojimai.

  • Pateikti prašymą susipažinti su turima informacija apie Jus, jei tvarkome Jūsų asmens duomenis, iš kurių galime nustatyti Jūsų tapatybę;
  • pateikti prašymą ištaisyti ar papildyti turimą informaciją apie Jus;
  • pateikti prašymą ištrinti apie Jus, kai:
    • Jūsų duomenis tvarkome sutikimo pagrindu;
    • Jūsų duomenis tvarkome neteisėtai;
    • Jūsų duomenys tvarkomi mūsų teisėto intereso pagrindu ir Jūs nuginčijate mūsų teisėtą interesą;
    • Jūsų duomenys nebėra reikalingi, kad būtų pasiekti tikslai, kuriems jie buvo renkami;
    • mums taikoma teisinė prievolė ištrinti informaciją apie Jus;
  • pateikti mums prašymą apriboti apie Jus turimos informacijos tvarkymą kai ginčijate duomenų tikslumą ar prieštaraujate duomenų tvarkymui, nesutinkate, kad būtų ištrinti neteisėtai tvarkomi Jūsų duomenys, ar duomenų Jums reikia, siekiant pareikšti, vykdyti arba apginti teisinius reikalavimus;
  • ginčyti Jūsų informacijos rinkimą, naudojimą ir saugojimą mūsų įmonėje, kai tvarkydami Jūsų duomenis vadovaujamės teisėtų interesu kaip duomenų tvarkymo pagrindu;
  • pateikti prašymą išeksportuoti Jūsų duomenis jei duomenis mums pateikėte susistemintu, įprastai naudojamu formatu ir davėte sutikimą tokių duomenų tvarkymui arba turime tvarkyti šiuos duomenis siekdami įvykdyti sutartį su Jumis;
  • bet kuriuo metu atšaukti Jūsų asmens duomenų tvarkymui duotą sutikimą;
  • pateikti skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai (daugiau informacijos vdai.lrv.lt).

8. Kaip galite man padėti?

Jeigu Jūs turite klausimų, komentarų ar nusiskundimų, susijusių su tuo, kaip mes renkame, naudojame ir saugome duomenis apie Jus, mes esame pasirengę Jums padėti. Jei Jums reikalinga mūsų pagalba, prašome kreiptis el. paštu arch@archfondas.lt.